K1 belgesi neden alınır?
Yorumumuz: K1 belgesi, kamyon/van tipi araçlara sahip gerçek ve yasal vergi mükelleflerinin ticari taşımacılık faaliyetleri için yetki belgesidir. Bu belgedeki temel nokta, araçlar tarafından yapılan taşımacılık faaliyetinin para kazanma amaçlı olmasıdır.
K1 belgesi kimlere zorunludur?
Tüzel kişiler için toplam yük ağırlığı 25 ton ve araç hacmi 1 ünite olan araçlar, gerçek kişiler için toplam yük ağırlığı 50 ton ve araç hacmi 2 ünite olan araçlar için K1 belgesi alınması zorunludur.
K1 hangi araçlar için geçerlidir?
Yıldızlı K1 yetki belgesi, şehir içi trafikte kullanılan ve ağırlığı 3,5 tonu aşmayan pikap araçlara verilen yetki belgesi türüdür. Yıldızlı K1 yetki belgesine sahip sürücü ve araçların SRC4 belgesine sahip olması zorunludur.
K1 belgesi almak için kaç ton gerekli?
Araç kart ücreti: 300 TL (Yenileme ücreti: 2018 yılı için 60 TL) Belge ücreti: 10.
K1 belgesi kaç TL?
K KULLANIM BELGESİ ÜCRETLER AÇIKLAMA/TANIM BELGE TÜRÜ ÜCRET (TL) Ticari amaçlı eşya taşımacılığıK170.140Özel taşımacılıkK270.140Ticari eşya taşımacılığıK335.064Ticari eşya taşımacılığı (Toplam ağırlığı 3500 kg’ı geçmeyen araçlar için)K1*17.
Yıldızlı K1 şehir dışına çıkabilir mi?
Uzun lafın kısası, yıldızlı K1, 3,5 tonu aşmayan şehir içi pikaplara verilen bir belge türüdür. Bu belgeye sahip araçlarla il dışına çıkarsanız, geri döndüğünüzde para cezasıyla karşılaşırsınız.
K1 belgesi cezası ne kadar?
K belgesi gereksinimi, ruhsatlı veya ikinci el satın alınmış araçlar için başlar. Yeni satın alınan araçlar için başvuru son tarihi yoktur. Yeni satın alınan araç için K belgesi başvurusu derhal yapılmalıdır. K belgesi olmadan trafiğe araç sürmenin cezası: 2.
K1 belgesi kaç sene geçerli?
K1 yetki belgesinin geçerlilik süresi ne kadardır? Yetki belgelerinin geçerlilik süresi beş yıldır. Yetki belgesine sahip olan kişi veya şirket faaliyetlerine devam etmek isterse yetki belgesini süresi içinde yenilemelidir. Zamanında yenilenmeyen yetki belgeleri ve ek belgeler iptal edilir.
K1 ne işe yarar?
– K1 Yetki Belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapanlara verilir. – K2 Yetki Belgesi: Özel taşımacılık yapanlara verilir. – K3 Yetki Belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapanlara verilir.
K1 belgesiyle nakliye yapılır mı?
K1 belgesi, ticari yurtiçi yük taşımacılığı yapan araç ve kişilerin taşıması gereken bir yetki belgesidir. Gelir elde etmek için yük taşımacılığı yapan şirket, araç ve kişilerin K1 belgesine sahip olması gerekir.
2024 K1 belgesi ne kadar?
Taşıma Yetki Belgesi Ücretleri 2024BELGE TÜRÜ2024 ÜCRETLER – DEVLET YENİLEME ÜCRETİ1(0)70.14010.205K1*17.5352.498K270.14010.205K2*17.5352.
K belgesi araca mı alınır şahsa mı?
“Özel eşya taşımacılığı” ve “Ticari eşya taşımacılığı” olarak işaretlenen araçlar kişisel (aile) kullanımı dışındaki amaçlar için kullanılıyorsa, K belgesi alınması zorunludur. Kendi araçlarınızla özel veya ticari bir satın alma olması fark etmeksizin: Araç yük taşıyabilen bir araçsa, yapılan işe uygun bir K belgesi alınması gerekir.
K1 belgesi yoksa ne olur?
K1 belgesi olmadan hizmet vermeye teşebbüs edenlere 1.434 TL para cezası verilecek.
İlk defa K1 belgesi nasıl alınır?
K1 belgesi almak isteyen şahıs veya şirketlerin doğrudan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na başvurmaları gerekiyor. Başvurular doğrudan Bakanlığın ilgili birimlerine veya e-devlet üzerinden yapılabilir.
Çekici için hangi K belgesi?
Hangi K belgesini almalıyım? Yurtiçi taşımacılık yapan kişiler için K1 tip onay belgesi. Kamyonetle taşımacılık yapan kişiler için K1* tip onay belgesi. Yurtiçi araç kurtarma faaliyetlerinde bulunan kişiler için K1(Ö) tip onay belgesi.
K türü yetki belgesi kimlere verilir?
Devredilen yetki kapsamında Ulaştırma Bakanlığı ile 21 Eylül 2005 tarih ve 30 Nisan 2005 tarihli protokol imzalanmıştır.
K1 belgesi kaç sene geçerli?
K belgesinin süresi 5 yıldır. Son kullanma tarihinden 270 gün önce yapılan yenilemelerde belge ücretinde %5 indirim, son kullanma tarihinden 271 gün önce yapılan yenilemelerde ise %25 indirim uygulanır. K belgesi olan şirketler ve kişiler araç satarken 60 gün içinde indirim yapmalı, yeni araç satın alanlar ise belgelerini hemen tescil ettirmelidir.
K belgesi devri kimlere yapılır?
1) Yetki belgeleri, yalnızca adına düzenlendiği gerçek veya tüzel kişiler tarafından kullanılabilir ve hiçbir şekilde devredilemez. 2) Yetki belgesi bulunan tüzel kişilerde pay sahipliği, satış, bağış veya eşdeğer bir işlem yoluyla değişebilir.
K1 belgesi cezası ne kadar?
İlgili genelgelere göre, 2021 yılı için izin belgesi almayan veya izin belgesi almış olmasına rağmen izin belgesi kapsamına girmeyen faaliyette bulunanlara 2.372 TL idari para cezası verilecek. Bu fiilin 4925 sayılı Kanunun 26/1-a maddesinde öngörülen cezası 500 TL’dir.