Çevreyi kirletenler nereye şikayet edilir?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çevre sorunları ve kentsel dönüşüm konusunda bilgi ve şikayetlerini iletmek amacıyla başlattığı ALO 181 hattına vatandaşların ilgisi yüksek oldu. 7/24 hizmet veren ve en geç 15 günlük yasal süre içerisinde yapılan aramaların sonuçlarını vatandaşlara ulaştıran merkez, bu açıdan Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir yer.
181 şikayet edince ne olur?
Şikayetçi anonim kalmak istese bile şikayeti Alo 181 müşteri temsilcisi tarafından kayıt altına alınacaktır. Kaydedilen şikayetler daha sonra ÇŞİDB’nin ilgili birimine iletilecektir. Şikayetler alındıktan sonraki üç (3) iş günü içerisinde kayıt altına alınacaktır.
Çevre kirliliği ile hangi kurum ilgilenir?
Genel Müdürlük bünyesindeki ÇED İzleme ve Çevre Kontrol Daire Başkanlığı ve illerdeki 81 Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Çevre mevzuatı çok çeşitli ve kapsamlı konuları kapsadığından, bazı çevre sorunlarını inceleme ve idari yaptırım uygulama yetkisi devredilmiştir.
Zabıtaya hangi konularda şikayet edilir?
Polise hangi sorunlar bildirilebilir? Gürültü, kirlilik, izinsiz inşaat çalışmaları, izinsiz iş ve rahatsız edici faaliyetler gibi şikayetler polise iletilebilir. Polis, kamu sağlığını ve düzenini korumak için bu tür şikayetleri değerlendirir ve ihlaller için yaptırımlar uygular.
Bahçeye çöp atan komşu nereye şikayet edilir?
Vatandaşlar, çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atıklarla ilgili şikayet ve bildirimlerini Alo 181’e iletebiliyor.
Alo 176 ne işe yarar?
Kültür ve Turizm Bakanlığı İletişim Merkezi Alo 176, Bakanlığımızla ilgili vatandaşlarımızdan, yerli ve yabancı turistlerimizden gelen her türlü bilgi, öneri ve şikayetlere cevap vermektedir.
Alo 181 nelere bakar?
Duvar, çit, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engellerin yapımı, 2. İzinsiz veya izin şartlarına aykırı olarak kum, çakıl vb. dökmek, 3. Moloz, toprak, cüruf, çöp gibi atık ve artıkları dökmek, 4. Kıyı şeridini değiştirecek/kıyının doğal yapısını bozacak ölçekte kazı yapmak, kum, çakıl vb. almak, 5.
CİMER’e şikayet edince ne olur?
CİMER şikayetinin sonucu nedir? CİMER’e iletilen şikayetler ilgili kamu kurumuna iletilir ve incelenir. Başvurunun sonucuyla ilgili bilgi başvuru sahibine iletilir. Şikayet başvuruları en geç 30 gün içinde tamamlanır.
184 şikayet edince ne olur?
İhbarı alan tütün ekibi derhal verilen adrese giderek ihbarı yerinde kontrol eder. Denetleme ekibi bir ihlal tespit ederse gerekli önlemler alınır ve denetim görüntüleri ve raporları sistem üzerinden merkez ofise gönderilir.
Çevreyi kirletmenin cezası nedir?
Türk Ceza Kanunu’nun 181/1. maddesi, çevreyi kasten kirletme suçunu düzenlemektedir: İlgili kanunlarda öngörülen teknik usullere aykırı olarak ve çevreye zarar verecek şekilde, atık veya artıkları kasıtlı olarak toprağa, suya veya havaya veren kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Çevre temizliğinden kim sorumludur?
Sorumlusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dır.
Çevre kirliliği neleri kapsar?
Genel olarak kirlilik çeşitleri: Hava kirliliği, su kirliliği, toprak kirliliği, gürültü kirliliği ve görüntü kirliliği olarak sınıflandırılır. Kirlilik doğaya zarar verir ve doğada yaşayan tüm canlılara doğrudan veya dolaylı olarak zarar verir.
Zabıta şikayet edeni söyler mi?
Şikâyetçiyi gizli tutarlar ve ona ihanet etmezler.
Çöp ev şikayeti nereye yapılır?
Şöyle ki; Belediyenizin Kaymakamlığına yapacağınız başvuru sonucunda, başvurunuz yerinde incelenecek, Kaymakamlık belediyeye izin vererek gerekli tedbirleri alması yönünde talimat verecek ve belediye şikâyet ve talepte bulunulan evden çöpün en kısa sürede uzaklaştırılması için çaba gösterecektir.
Alo 130 nedir?
Ürün güvenliği raporlaması ve şikayet bildirimi.
Çevre temizliği için nereye başvurulur?
Ocak ayında ALO 181 geri bildirim ekibi tarafından vatandaşlara SMS, e-posta ve telefon yoluyla 631 geri bildirim gönderildi. Her ay artan çağrı merkezi memnuniyet oranı Ocak ayında %82,25 oldu.
175’e ne şikayet edilir?
Alo 175 Tüketici Danışma Hattı Finansal Hesap Şikayeti.
174 neyin numarası?
Tüketicinin gıda güvenliğine ilişkin her türlü bildirim ve şikâyetini yetkili mercilere kolayca ulaştırabilmesi, bildirimlerin tek bir merkezden yönetilebilmesi, en kısa sürede tüketiciye dönüş yapılabilmesi ve sonuçlarının takip edilebilmesi amacıyla ALO174 Gıda Hattı 14 Şubat 2009 tarihinde faaliyete geçirilmiştir.
Çevre kirliliğinin cezası nedir?
Türk Ceza Kanunu’nun 181/1. maddesi, çevreyi kasten kirletme suçunu düzenlemektedir: İlgili kanunlarda öngörülen teknik usullere aykırı olarak ve çevreye zarar verecek şekilde, atık veya artıkları kasıtlı olarak toprağa, suya veya havaya veren kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.