İçeriğe geç

Oto Gövde Ne Demek

Araba gövdesi neresi?

Gövde, bir arabanın veya başka bir aracın bir parçasıdır. Arabalar ve otobüsler gibi araçların motor, alt takım, şasi ve tekerlekler gibi parçalar hariç, görünen dış kısmıdır. Gövde, arabanın şasisine bağlıdır.

Otomotiv gövde ne iş yapar?

Gövde teknisyeni, araçların gövde yapısını inceleyen ve onaran bir meslektir. Bu meslek, araçların güvenliği ve performansı için önemlidir ve genellikle otomotiv endüstrisinde istihdam edilirler.

Araçlarda gövde tipi nedir?

Gövde tipi; Şasi yapısına göre gövde tipleri; Hatchback: Kambur (örn. Golf), Sedan: Çıkıntılı arka (Fiat Linea), Coupe: İki kapılı/dar arka (Scirocco), SUV: Arazi aracı (BMW X5), MPV: Çok amaçlı araç (Renault Scenic), Cabriolet: Cabrio/iki kapılı (Opel Cascada), Roadster: Cabrio/2 kişilik (BMW Z4) …

Sedan gövdesi nedir?

AA: Limuzinler, iki veya dört kapılı, en az dört kişilik oturma kapasitesine sahip, sabit şasili ve dörtten fazla pencereli kapalı yolcu arabalarıdır. Kısaca, iki veya dört kapılı ve dörtten fazla kişiyi alabilecek uzun şasili araçlardır. Limuzinlerin iç konforu da oldukça yüksektir.

Arabanın ön kısmına ne denir?

Arabanın ön kısmına kaput (motorun bulunduğu kısım), alt kısmına ise tampon denir.19 Haziran 2019Arabanın ön kısmına kaput (motorun bulunduğu kısım), alt kısmına ise tampon denir.

Arabanın en önemli parçası nedir?

Motor: Silindirlerde yakıtın yanması sonucu oluşan ısı enerjisinden mekanik enerjinin üretildiği parçaya motor denir. Bir arabanın çalışması için en önemli parçadır.

Otomotiv gövdesi ne demek?

Bu derste otomobil gövdesinin yapısal elemanları, araç tasarımı, aerodinamik, güvenlik ve yalıtım konularında gerekli bilgiler verilmektedir.

Otomotiv ne kadar maaş alıyor?

Otomotiv Teknisyeni Maaşları Deneyime Göre 2024Deneyim SüresiAsgari MaaşOrtalama Maaş0 – 1 Yıl18.200₺26.600₺2 – 4 Yıl19.100₺30.000₺5 – 9 Yıl21.800₺34.000₺10 Yıl +23.000₺35.

2 yıllık otomotiv okunur mu?

Otomotiv Teknolojisi Bölümünde Eğitim Süresi: Yıl? Otomotiv Teknolojisi iki yıllık bir ön lisans programıdır. Bu alanda eğitim almak isteyen kişiler otomotiv teknolojisi temel değerleri hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Temel değerler her yıl değişir.

Araba gövdesi hangi malzemeden yapılır?

Günümüzde üretilen şasiler genellikle alüminyum, çelik, karbon ve demir içeren malzemelerden yapılır. Ayrıca araçların verimli bir şekilde hareket edebilmesi için hafif malzemeler kullanılmaya çalışılır.

Arkası uzun araca ne denir?

Sedan gövde tipine sahip araçlar, arka taraftaki uzun bagaj hacmi sayesinde daha fazla bagaj hacmine sahiptir.

Motor kaçıncı sınıf araçtır?

Motosikletler, 6. sınıf araç olarak HGS’ye abone olabilecek ve bu tarihten itibaren 1. sınıf araç ücretinin yarısı kadar ücret ödeyerek otoyoldan ve Boğaz Köprüsü’nden geçebilecek. HGS sürücüleri, araçlarının sınıfına uygun HGS etiketini kullanmakla yükümlüdür.

SUV kaçıncı sınıf araçtır?

“SUV Araçlar ve Özellikleri” başlıklı yazımızda J-Class SUV araçlar hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevabını bulacaksınız.

Araç tipleri nelerdir?

Gövde tiplerine sadece birkaç örnek vermek gerekirse; sedan, hatchback, station wagon, SUV, pick-up vb.

Araba segmentleri nelerdir?

Otomotiv segmentleriA segmentli araçlar (mini kompakt otomobiller)B segmentli araçlar (kompakt otomobiller)C segmentli araçlar (orta boy)D segmentli araçlar (üst orta boy)E segmentli araçlar (lüks)F segmentli araçlar (büyük lüks)G segmentli araçlar (SUV – büyük)J segmentli araçlar (SUV – kompakt)Daha fazla makale…•2 Nisan 2024

Arabanın ön tarafında neler var?

Aracın ön kaputunda ne var?Motor.Motor soğutma sıvısı (antifriz)Motor yağı kapağıMotor yağı ölçüm çubuğu.Hava filtresi.Ön cam yıkama sıvısı.Yağ filtresi.AküDaha fazla öğe…•13 Temmuz 2023

Arabanın yan alt tarafına ne denir?

Salıncak paneli, otomobillerde sıklıkla bulunan ve aracın alt taraflarına tutturulmuş önemli bir bileşendir. Bu parça araç kapılarının altında bulunur ve sıklıkla gövdenin bir uzantısı gibi davranır.

Arabanın iskeletine ne denir?

Araç şasisi, aynı zamanda çerçeve olarak da adlandırılır, bir organizmanın iskeleti gibi, kendisine bağlı motorlu aracın diğer tüm parçalarını destekleyen ana yük taşıyıcı yapıdır. 1930’lara kadar, hemen hemen her arabanın gövdeden ayrı bir yapısal şasisi vardı. Bu tür bir yapıya gövde üstü çerçeve denir.

Araç ön takım parçaları nelerdir?

Ön süspansiyon parçaları: Aracın ön ve arka tarafında bulunan ve güvenli sürüşü sağlayan parçalardır. Bunlar; Amortisör, kontrol kolu, direksiyon kremayeri, denge çubuğu, süspansiyon çubukları ve rot başı uçları gibi çeşitli parçaların kontrol edilmesini, test edilmesini ve değiştirilmesini içerir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir